במאמר זה נדבר על בניית אתרים לעורכי דין ומשרדי עורכי דין. למה לעורכי דין צריכים אתר, טיפים והמלצות לבניית אתר, כמה עולה בניית אתר ועוד.
תוכן עניינים
האם עורכי דין ומשרדי עורכי דין צריכים אתר?
קודם כל צריך לענות על השאלה הבסיסית: האם יש צורך באתר? התשובה הקצרה היא: כן. התשובה היותר ארוכה היא שמצד אחד יש תחרות בין עורכי דין ומצד שני אנשים מחפשים עורכי דין ברשת. לכן אתר הוא בגדר חובה. בואו נראה את הנתונים.
לפי מחקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: "בסוף 2019 היו בישראל כ-70,000 עורכי דין פעילים בסך הכל. כ-60,000 מהם קיבלו את רישיונם בשנים 1995-2019 .בשנים אלו חל גידול משמעותי של 79% במספר בעלי רישיון לעריכת דין."
כמו כן, לפי אותו המחקר, ניתן לראות שמרבית עורכי הדין נמצאים בשיא הקריירה, 52% מגיעים מאשכולות 7-10 ו-69% התמחו במשרדי עורכי דין פרטים (הגרפים הרלוונטיים מוצגים בנספח א).
עד כה ראינו שיש תחרות בין עורכי דין. נשאר לענות על השאלה: האם אנשים מחפשים עורכי דין באינטרנט? התשובה במילה אחד היא כן. ואת התשובה המפורטת תוכלו למצוא בנספח ב למטה.
אחרי שהבנו שחשוב שלעורכי דין (כמו להרבה בעלי מקצוע אחרים) יהיה אתר אשר יביא לקוחות, בואו נעבור על מאפיינים חשובים של אתר כזה.
שיווק ועיצוב אתר לעורכי דין
עכשיו נעבור על טיפים והמלצות לשיווק ועיצוב אתר לעורכי דין. חלק גדול מהמלצות אלו נגזר מהצורך לייצר תדמית ייצוגית, אמינה ומקצועית ברשת.
- דומיין – מומלץ ששם הדומיין לא רק ייצג אותכם אלא גם כזה שלקוחות יזכרו בקלות.
- האתר חייב להיות רספונסיבי (אתר בעל תצוגה המותאמת לכל גודל מסך) בעל חוויה טובה בגלישה מהמחשב וגם מהטלפון.
- מומלץ שהאתר יהיה מאובטח (עם תעודת SSL).
- האתר צריך להיות קל לניווט, קל לשימוש וברור – לא תמיד מקפידים על נושא עיצובי זה והוא יכול להבריח לקוחות. תוך 5 שניות מאז שנכנסים לאתר צריך להיות ברור איזה שירותים אתם מציעים.
- השתמשו בצילומים של צלם מקצועי – תמונת פרופיל שצולמה בטלפון נייד תוריד מן האמינות שלכם. וחשוב מאוד שהאתר של עורך דין / משרד עורכי דין ישדר אמינות ומקצועיות. לגבי צילומים נוספים (שהם לא צילומים של האנשים), חשוב שהם יהיו גם מקצועיים. אם אתם מורידים אותם מאתרי תמונות (השוואת אתרים להורדת תמונות בחינם), תשתדלו להימנע מתמונות בנאליות שכולם משתמשים בהם (כגון לחיצת ידיים).
- תוסיפו קישורים לכל הפרופילים שלכם ברשתות חברתיות (עדיף להוסיף בחלק עליון או תחתון של כל עמוד).
- צבעים – מכיוון שלכל צבע יש משמעות, בחירת צבעים צריכה להיעשות בהתאם לאסטרטגיית שיווק. האם אתר רוצים לשדר מראה יוקרתי? אמינות? יצירתיות?
אתרים על של עורכי דין בדרך כלל כוללים לבן (מינימליזם ופשטות), שחור (אלגנטיות, כוח ותחכום), אפור (מקצועיות ורשמיות), זהב, כסף וצבעים מתכתיים אחרים (עושר, שגשוג והצלחה). לפעמים הם כוללים גם כחול (אמינות ואינטליגנציה), סגול (פאר), וכתום (יצירתיות ונעורים). - פונטים – את הפונטים (גופנים) ניתן לחלק למספר משפחות. שתי משפחות עיקריות הם פונטים סריפים וגופנים סנס-סריף (sans serif). גופן סריף פירושו שלאותיות יש תגים קטנים בקצוות (כמו לאותיות בתנ"ך; הנה מספר דוגמאות). גופנים עם סריף (עיטורים קטנים בקצוות האותיות) הם פונטים ישנים יותר ולכן כשרוצים לשדר מסורתיות, סמכותיות, יציבות משתמשים בהם (למשל גופנים אלו נמצאים בשימוש בהרבה בנקים). פונטים סנס-סריף (ללא תגים) מתאימים כאשר רוצים שהעיצוב ירגיש חדשני, מתוחכם ומודרני. לכן מרבית אתרי עורכי דין ישתמשו בגופנים סריפים.
- אחידות בעיצוב – אם יש לכם כבר לוגו שאתם משתמשים בו במסמכים, חוזים ומיילים, אז השתמשו בלוגו ובשם החברה באתר שלכם. כמו כן, השתמשו באותם צבעי מותג, וגופנים בכל מקום. אחידות בעיצוב היא חלק אינטגרלי מהמיתוג.
- התמקדו ביתרון שלכם – הדגישו את היתרון שלכם וציינו אותו בכותרות, ב-tagline, ועמוד אודות.
- גוגל לעסק שלי – רישום לשירות של גוגל מאפשר חשיפה גדולה יותר בתוצאות החיפוש ובמפות גוגל.
- אינדקס לעורכי דין – הירשמו לאתרי אינדקס לעורכי דין (כגון: www.lawyerinfo.co.il, www.attorney.org.il ו-www.mishpatist.co.il) ואל תשכחו להוסיף קישור לאתר.
אילו עמודים יהיו ברוב האתרים?
ברוב אתרי עורכי דין ומשרדי עורכי דין יש את העמודים הבאים:
- עמוד ראשי
- דף שירותים
- תחומי התמחות/תחומי פעילות
- עמוד אודות
- יצירת קשר
בחירת פלטפורמה לבניית אתר לעורכי דין ומשרדי עורכי דין
הפלטפורמות הנפוצות לבניית אתרי עורכי דין הם וורדפרס ו-וויקס (וורדפרס או וויקס או סקוורספייס? איזה פלטפורמה לבחור?). צורת שיווק משפיע על הפלטפורמה המומלצת. אם אתם מתכוונים ליצור בלוג עם מאמרים הייתי ממליץ על וורדפרס. במידה ושיווק אורגני לא מעניין אותכם ואתם רוצים אתר סטנדרטי אז הפלטפורמה הפופולרית בארץ היא וויקס.
כמה עולה בניית אתר לעורכי דין ומשרדי עורכי דין?
במאמר כמה עולה לבנות אתר? ציינתי את טווחי המחירים הבאים:
סוג אתר | מחיר בניית אתר וורדפרס | מחיר בניית אתר וויקס |
---|---|---|
אתר תדמית | 10,000 – 2,000 | 6,000 – 1,000 |
אם תבחרו בוורדפרס אז מחיר ממוצע לאתר תדמית הוא 6,000 ומחיר ממוצע של בניית אתר בוויקס הוא 3,500. אם אתם לא בטוחים איזה פלטפורמה לבניית אתרים כדאי לבחור, ראו: וורדפרס או וויקס או סקוורספייס? איזה פלטפורמה לבחור?
אם תרצו להיעזר בשירותינו, אנו בונים אתרי תדמית במחיר של החל מ-3,500 ש"ח. כמו כן, אנו יכולים לבצע תחזוקת אתרים ושיווק אתרים.
לפרטים נוספים וקבלת הצעת מחיר אתם מוזמנים לפנות דרך טופס יצירת קשר.
נספח א – נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
מצ"ב הגרפים שהזכרתי לעיל. הנתונים נלקחו ממחקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על עורכי דין פעילים בסוף שנת 2019.
נספח ב – האם אנשים מחפשים עורכי דין באינטרנט?
מחקר של LexisNexis הראה שכמעט 80% מלקוחות חדשים בארה"ב, השתמשו בחיפוש באינטרנט כדי למצוא משרדי עורכי דין. ואותו המחקר ממליץ לבנות אתר כדי למשוך לקוחות חדשים וליצור לידים.
לצערי, לא מצאתי מחקר דומה על השוק הישראלי. אז בדקתי הערכות למספר חיפושים לביטויים הכוללים את המילים עורכי דין.
הצילום מסך מציג הערכה של כמה חיפושים חודשיים יש לכל מילת חיפוש. כלומר, כ-3,600 פעמים בחודש מחפשים "עורך דין תעבורה".
בואו נעשה חישוב לדוגמה. במאמר על CTR ראינו דוגמאות לשיעור לחיצה. כך למשל אם מישהו מדורג במקום שלישי בגוגל הוא יקבל 18.66% מהטראפיק. אם נניח ששיעור ההמרה (אחוז האנשים שהופכים ללקוחות מתוך כלל המשתמשים שנכנסים לאתר) הוא 5%, נקבל: 3,600*18.66%*5%=33.588 כלומר כ-34 לקוחות בחודש משיווק אורגני. כמובן שיש חלוקה גיאוגרפית (באר שבע מככבת בחיפושי עורך דין תעבורה) ובפועל רק אנשים מהאזור שלכם ישכרו את שירותכם ולכן המספר כנראה יהיה נמוך יותר.
לפרטים נוספים וקבלת הצעת מחיר אתם מוזמנים לפנות דרך טופס יצירת קשר.