מה צריך בשביל לבנות אתר? בניית אתר ב-7 שלבים

מה צריך בשביל לבנות אתר?

במאמר זה נענה על השאלה מה צריך בשביל לבנות אתר. נתחיל ברשימת החלטות שצריך לקבל ונעבור לשלבים הטכניים שצריך לעשות כדי לבנות אתר.

1. הגדרת מטרות

שלב ראשון, שהרבה מדלגים עליו, צריך להיות הגדרת המטרות. למה אתם רוצים אתר? מה אתם מקווים להשיג? איך תעשו זאת? כמו כן, מומלץ לרדת לרזולוציה מספרית שכוללת הערכות של תקציבי בניית אתר, תחזוקת אתר ושיווק אתר מצד אחד. וכמות הלקוחות/אחוז הגדלת המכירות מצד שני.

על סמך המטרות בונים אסטרטגיה שיווקית וסקיצות של האתר. למשל אם קהל היעד שלכם הוא אוכלוסיה מבוגרת, העיצוב צריך להיות מותאם. פלטת הצבעים צריכה לשרת את את המסר השיווקי (לכל צבע יש משמעות). כמו כן האתר צריך להעביר את המסר שלכם בצורה הברורה ביותר ללקוחות וצריך לקבוע איך לעשות זאת (טקסט, וידאו או אולי סדרת צילומים).

כדי לקבל השראה ורעיונות הרבה אנשים בודקים אתרים של מתחרים או עסקים מתחומים שונים עם הקבלה כלשהי לעסק שלכם.

המטרות והאסטרטגיה השיווקית יקבעו גם איזה סוג אתר אתם רוצים? (הנה מאמר על 18 סוגי אתרים נפוצים שיתן רקע לגבי הנושא).

2. הכנת תוכן האתר

קבעתם את סוג האתר והשלב הבא הוא הכנת התוכן. נכון שברוב המקרים מכינים את התוכן אחרי שהאתר כבר קיים, אבל הייתי מציע לפחות להכין את הסקיצות לפני שהתחלתם לבנות משהו. אולי במהלך הכנת התוכן תחליטו שאתם רוצים אלמנטים פחות סטנדרטיים באתר שלכם (למשל פורומים או איזשהם יכולות ויזואליות פחות נפוצות). ולא לכל פלטפורמות בניית אתרים יש תמיכה זהה בכל פונקציונליות (לפעמים אפילו אין תמיכה בכלל).

3. בחירת פלטפורמה לבניית אתרים

הצעד הבא הוא לקבוע על איזה פלטפורמה אתם הולכים לבנות את האתר. החלטה זאת תלויה בין השאר בסוג האתר, הפונקציונליות הדרושה והאם אתם מתכננים לעשות קידום אורגני בעתיד. במאמר הבא תוכלו למצוא מידע שיעזור לקבל את ההחלטה: וורדפרס או וויקס או סקוורספייס? איזה פלטפורמה לבחור?

עד כה עשינו מחקר וקיבלנו החלטות. ועכשיו עוברים לשלבים הטכניים של בניית האתר.

4. רכישת חבילת אחסון

השלב הבא הוא רכישת חבילת אחסון. אם בחרתם במערכת סגורה כגון Wix או Squarespace אז החבילה שתרכשו תכלול גם אחסון אתרים (כולל נפח אחסון ותעבורה). אם הלכתם על וורדפרס (WordPress) אז תצטרכו לרכוש חבילת אחסון אתרים מחברה צד ג'. למידע נוסף ראו: אחסון אתרים (hosting) – מה זה? אילו סוגים קיימים? מחיר? מה מומלץ?

כאשר יש לכם חבילת אחסון בעצם יש לכם מחשב ברשת. אז השלב הבא הוא התקנת מערכות ניהול תוכן. אם מדובר על מערכות סגורות מערכת ניהול תוכן מותקנת אוטומטית ובמקרה של וורדפרס בדרך כלל יש כפתור "Install WordPress" ואחרי שתלחצו עליו תותקן מערכות ניהול תוכן.

בשלב זה כדאי לוודא שהאתר שלכם מאובטח (https) ואם יש צורך להתקין SSL certificate (רוב חברות אחסון אתרים נותנות SSL בחינם).

תת שלב האחרון הוא התקנת תוספים/אפליקציות על מערכות ניהול תוכן. אפשר לעשות את ההתקנות כאשר מוסיפים תוכן.

5. רכישת דומיין

בשלב הקודם רכשנו שימוש במחשב ברשת והתקנו עליו תוכנות. בשלב הזה רוכשים שם תחום, שם ייחודי לאתר אינטרנט, ומקשרים בין הדומיין למחשב שרכשנו. כך כל מי שכותב את הדומיין שלכם יגיע לשרת שלכם ויראה את התוכן. לפרטים נוספים על דומיין ראו מהו דומיין (domain)? בדיקת דומיין, WHOIS, רישום, עלות, ועוד

6. בחירת תבנית עיצוב

בשלב הזה יש לכם אתר מתפקד ומה שנשאר הוא הוספת העיצוב והתוכן. כדי לשנות את העיצוב אתם בוחרים/מתקינים תבנית עיצוב הכי דומה לסקיצות שלכם ומבצעים את ההתאמות הנדרשות. חשוב לוודא שתבנית העיצוב היא רספונסיבית. לפרטים נוספים ראו: מה זה אתר רספונסיבי (Responsive)? האם זה חשוב? ואיך בודקים?

7. הוספת התוכן

הגענו לישורת האחרונה ונשאר רק להוסיף תוכן. בשלב זה מוסיפים את כל המדיה, טקסטים, יוצרים גלריות, עמודים, בלוג וכו'. כמו כן יוצרים תפריטים ולבסוף מוודאים שהכל עובד.

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *