SERP זהו קיצור של Search Engine Result Page, כלומר דף תוצאות חיפוש של מנוע החיפוש. ואם נבחן דפים אלו, נראה מגמה ברורה.
הערה: למרות שיש הרבה מנועי חיפוש, במהלך מאמר זה נביא דוגמאות ונשתמש במנוע החיפוש המוביל – גוגל.
תוכן עניינים
למה SERP חשוב?
אם אתם משתמשים בקידום ממומן בגוגל אז שינויים ב-SERP פחות ישפיעו עליכם מכיוון שגוגל מציגה את הפרסומות למעלה. אבל אם השקעתם בקידום אורגני, שינויים ב-SERP ישפיעו איפה האתר שלכם יופיע בתוצאות חיפוש ואולי יהיה צורך בהתאמות. לכן אם יש לכם אתר עם טראפיק ממנועי חיפוש, מומלץ לעקוב אחר שינויים אלה.
איך SERP השתנה בשנים האחרונות?
בתחילת דרכם של מנועי חיפוש דף תוצאות חיפוש נראה מאוד פשוט. למעלה היו קישורים ממומנים ואחר כך היו תוצאות אורגניות. עם השנים גוגל (וגם מנועי חיפוש אחרים) התחילו להוסיף עוד אלמנטים. הנה רשימה חלקית של דברים שקיימים היום ומתחתיה צילומי מסך עם דוגמאות.
- Google Shopping Results
- Featured Snippets
- תשובות
- Knowledge Graph and Knowledge Panel
- Locations
- תמונות ווידאו
- People also ask
- חדשות
בואו נעבור על מספר דוגמאות ונראה אלמנטים שונים.

כאשר מבצעים חיפוש של אופניים חשמליות אנו מקבלים Google Shopping Results ואחר כך יש את המיקומים של החנויות הקרובות אלינו (ביחד עם תצוגת מפה).

כאשר בודקים כמה עולה דולר, אנו נראה את שער החליפין (כולל גרף ומחשבון המרה) ומתחתיו יש את הבלוק People also ask
(שאלות נפוצות שאנשים שאלו בסמיכות לשאלה זו).

תוצאות חיפוש עבור מזג אוויר מציגות גרף של מזג האוויר לשמונת הימים הקרובים ואחר כך מופיעות תוצאות חיפוש אורגניות.

כאשר מחפשים מושג עם ערך באנציקלופדיה אז נראה את Knowledge Graph and Knowledge Panel בצד ימין. כמו כן אנו רואים בלוק חדשות ותצוגת וידאו רלוונטי.

אם מחפשים תשובה לשאלה שגוגל יכול לשלוף מאתר כלשהו, הוא מציג את התשובה בתור Featured Snippet (אלה יכולים להיות מספר משפטים, טבלה, רשימה, או תתי כותרות במאמר).
הערה: בתוצאות חיפוש לכל אתר אנו רואים את הכותרת (title) והתיאור (meta description). לכן חשוב לכתוב אותם. לפרטים נוספים ראו CTR.

יתר על כן, וידאו או חלק מוידאו יכול להיות גם Featured Snippet.
למה SERP משתנה ומה המגמה?
כפי שאנו רואים גוגל כל הזמן מנסה דברים חדשים ולמיטב הבנתי יש שני מניעים עיקריים: חווית שימוש וכסף. למרות שבארץ גוגל שולטים כמעט באופן מוחלט, זה לא המצב בהרבה מדינות. לכן הם כל הזמן מנסים לשפר את חווית החיפוש כך שתיתן תשובות טובות יותר ומדויקות יותר.
החלק השני הוא משהו שמוכר לנו מרשתות חברתיות. ככל שאתם מבלים יותר זמן ברשת חברתית, כך אתם תראו יותר פרסומות, כלומר יותר רווח לחברה. לכן אם אתם מבצעים חיפוש ומקבלים את התוצאה בתוך SERP, אין לכם סיבה לעזוב את גוגל ואתם ממשיכים לחיפוש הבא (זה גם יותר נוח למשתמשים וגם הסיכוי שתמשיכו להשתמש במנוע החיפוש גדל).
המגמה תימשך באותו הכיוון. מצד אחד ינסו לשפר את חווית השימוש ומצד שני להשאיר את המשתמשים יותר זמן במנוע החיפוש. קשה להגיד מה יהיו השינויים הספציפיים, אך הרבה משווקים חושבים שהכיוון יהיה יותר שילובים של וידאו.
התאמות מומלצות לקידום אורגני
שינויים בתוצאות דף חיפוש הרגו לא מעט עסקים. למשל, אני מכיר צלם טבע שהעלה תמונות לאתר שלו וכל מי שחיפש צילום של חיה או נוף הגיע אליו. הוא חי מפרסום ומכירת צילומים. ברגע שגוגל הוסיפו חיפוש תמונות, כל הטראפיק נעלם בן לילה והוא נאלץ לעבור למיזם הבא.
דוגמא יותר עדכנית היא אתרי תחזית מזג אוויר. למעלה ניתן לראות תוצאת חיפוש עבור "מזג אוויר". רוב האנשים (לפי חלק מהמחקרים, מעל 80%) לא יכנסו לאף אתר ויסתפקו במידע שבדף החיפוש. אפשר רק לנחש בכמה אחוזים נפלו הכנסות של אתרי מזג אוויר בן לילה.
לאור שני הדוגמאות למעלה אנו נדרשים לעשות מספר שינויים. אני אדגים אותם בעזרת מאמר זה. המאמר נקרא: "מה זה SERP? איך הוא משתנה? ומה ההשפעה על קידום אורגני?" אם המאמר היה נקרה "מה זה SERP?" אז הגולש מבין שיוכל למצוא רק הגדרה, ובמקרה כזה אם קיים Featured Snippet הוא יקרא אותו וימשיך הלא. הכותרת היותר ארוכה נועדה לעורר סקרנות כדי שגולשים עדיין יכנסו לאתר. והפיסקה הראשונה בנויה כך שתוכל לשמש כ-Featured Snippet (להנות משני העולמות).
לכן היום כשחושבים על קידום אורגני, צריך לחשוב רחב יותר וליצור את התוכן המיטבי. לא רק לענות על השאלה הספציפית, אלה גם איזה שאלות נוספות צפויות ולענות עליהם. ברגע שאתם נותנים הרבה ערך, שאי אפשר לכמת במספר משפטים, אנשים עדיין יכנסו לאתר שלכם.
בנוסף כדאי לכוון וליצור תשובה מיטבית המתאימה ל-Featured Snippet. אם יש בלוק של People also ask, עברו על השאלות ותבדקו איזה תוכן כדאי להוסיף למאמר שלכם. כדאי גם לשקול ולהיכנס לתחום הוידאו. והערה אחרונה, אל תכתבו תוכן שאפשר להחליף במחשבון, widget או Featured Snippet ב-SERP.