בימים האחרונים בדקתי מגוון פרמטרים באתרים של אדריכלים ומעצבי פנים. ריכזתי את כל התוצאות בטבלה ובמאמר זה אציג את המסקנות.
הערות:
- מאמר קשור: בניית אתר לאדריכלים ומעצבי פנים – למה? כמה? מה חשוב? ועוד
- בתמונה ראשית ניתן לראות מחשב שבו מוצגת טבלה. כן זאת הטבלה עם הנתונים.
תוכן עניינים
דומיין (DOMAIN)
בואו נתחיל מהדומיין. 24 מהאתרים היו בעלי סיומת com ו-31 עם סיומת co.il.
ברוב המוחלט של המקרים השם של הדומיין הכיל את של האדם או המותג. המילה design הייתה ב-10 שמות דומיינים והמחרוזות ARC ו-ARCH הופיעו 10 ו-7 פעמים בהתאמה.
הערה: למידע נוסף ראו: מהו דומיין (DOMAIN)? בדיקת דומיין, WHOIS, רישום, עלות, ועוד
תאימות למובייל
כמעט כל האתרים (54 מתוך 55) היו מותאמים למובייל. וזה תואם את המגמה בשוק בו רוב האנשים גולשים בטלפון. לפרטים נוספים ראו: מה זה אתר רספונסיבי (RESPONSIVE)? האם זה חשוב? ואיך בודקים?
אבטחה
41 מתוךה-55 אתרים היו HTTPS (לפרטים נוספים ראו: מה זה HTTPS? מה ההבדל בין HTTP ל-HTTPS? ומה זה תעודת SSL?). נתון זה הפתיע אותי מכיוון שצפיתי למספר אתרים ללא הצפנה נמוך בהרבה. זאת בשל ההכרזה של גוגל כבר ב-2014 ש-HTTPS is a ranking signal. כלומר אם האתר שלכם לא מאובטח זה ישפיע לרעה על הדירוג שלו בגוגל.
עיצוב האתר
אצל 45 מתוך האתרים הצבע הלבן היה אחד מהדומיננטיים. וברב האתרים הרקע היה רקע לבן. ורק שני אתרים היו בעלי רקע שחור (כמו dark mode). ובערך כשני שליש מהאתרים השתמשו בכלל 60-30-10.
מהו כלל 60-30-10 בעיצוב?
בעיצוב אתרים כלל 60-30-10 אומר ש-60% מן השטח יהיה בצבע ראשי, 30% יהיה בצבע משני ו-10% יהיה צבע הדגש. הצבעים לא חייבים להישאר כל הזמן באותו תפקיד וכך למשל הצבע הראשי והמשני יכולים להתחלף.
פלטת צבעים נפוצה באתרים של אדריכלים ומעצבי פנים היא לבן-אפור (בדרך כלל בהיר) וצבע הדגש (טורקיז, ירוק, כתום או צבע אחר).
לגבי פונטים, לא מצאתי שום מגמה והפונטים הנבחרים הושפעו יותר ע"י בחירת פלטפורמה לבניית האתר.
מערכת ניהול תוכן
את המקום הראשון חלקו וויקס עם וורדפרס (22 אתרים נבנו בעזרת כל אחד מהם). כצפוי מרבית אתרים של וורדפרס נבנו ע"י צד ג', ובערך כחצי מאתרי וויקס כנראה נבנו ע"י המעצבים/אדריכלים או בני משפחותיהם.
שאר האתרים נבנו ע"י חברות. כך למשל יש חברה שמשתמשת ב-Duda ומספר חברות המשתמשות במשהו משלהם.
הערה: מידע נוסף ניתן למצוא ב:מערכת ניהול תוכן (CMS) – מה זה? מה פופולרי? ומה מומלץ? ובוורדפרס או וויקס או סקוורספייס? איזה פלטפורמה לבחור?
רשתות חברתיות
כצפוי מרבית אדריכלים ומעצבי פנים משתמשים בפייסבוק. והנה ההתפלגות המלאה של הקישורים לרשתות חברתיות:
השניה בפופולריות אחרי פייסבוק היא אינסטגרם ואחר כך Pinterest. בנוסף היו 10 אתרים ללא קישור לאף רשת חברתית.
היו גם מספר אתרים עם קישור ל- +Google שכידוע נסגר לפני מספר שנים.
עמודים פופולריים באתרים של אדריכלים ומעצבי פנים
בגרף הבא ניתן לראות את העמודים הפופולריים שמופעים ביותר מ-10% מהאתרים:
ל-98.2% מהאתרים יש דף בית/ ראשי. אצל 96.4% מהאתרים יש עמוד פרוייקטים/ גלריה/ תיק עבודות. ב-92.7% מהמקרים יש עמוד צור קשר ול-90.9% יש עמוד אודות/ קצת עליי. אלו הם 4 העמודים הפופולריים ביותר.
בנוסף חשוב לציין שלפעמים בוצע איחוד של עמודים. כך למשל באתרים שלא היה עמוד צור קשר / אודות, היה חלק של צור קשר / אודות בעמוד הראשי.
העמודים הפחות פופולריים היו English (7.3%), תהליך עבודה (7.3%), בין לקוחותינו (5.5%) ופנג שואי (1.8%).
טראפיק
למרות של-40% מהאתרים היה בלוג, כאשר בדקתי טראפיק, כמעט ולא היו כניסות אורגניות.
הערה: לפרטים נוספים ראו מה זה טראפיק (TRAFFIC)? ואיך בודקים כניסות לאתר?
כלומר אפילו כאשר כותבים מאמרים, הם לא מופיעים בדירוג של בגוגל ולא מביאים לקוחות פוטנציאליים. הטעות הכי נפוצה שראיתי היא אי הבנה של כוונת החיפוש (search intent). בואו למשל נסתכל על כותרת מאמר זה: "בדקתי 55 אתרים של אדריכלים ומעצבי פנים והנה התובנות". הכותרת לא עונה על אף שאלה או שאילתה שמשתמש יזין למנוע חיפוש. ולכן כנראה לא תופיע באף דירוג של גוגל. אבל הכותרת מעוררת סקרנות וכנראה תעבוד טוב ברשתות חברתיות (וזה הייעוד של מאמר זה). ואם נרצה מאמר המתאים למנועי חיפוש, אפשר לשנות את הכותרת למשל ל-"המלצות וטיפים לבניית אתר לאדריכלים ומעצבי פנים" (שימו לב שצריך גם לעדכן את תוכן המאמר). או כותרת אחרת שהגיוני שמשתמשים יחפשו במנוע חיפוש.
אני רוצה לסיים בנימה אופטימית, ולציין שהיעדר תחרות בקידום אורגני מייצר הזדמנות.
ראו את הכתבה בניית אתר לאדריכלים ומעצבי פנים – למה? כמה? מה חשוב? ועוד אם אתם רוצים לבנות אתר. ואם אתם רוצים לשפר או לקדם את העסק שלכם, אתם מוזמנים ליצור קשר.
תודה על הסקירה, הייתי שמח לראות גם את רשימת האתרים שבדקת.
ואולי מוסיף עוד מסקנות.
הי רון,
לא פרסמתי את שמות האתרים מכיוון שלא כולם מקבלים ביקורת בצורה חיובית. הפרקטיקה המקובלת היא שמי שרוצה לקבל ביקורת וטיפים לשיפורים מבקש זאת ומאשר פרסום המסקנות ברשת (בלוג, פייסבוק, יוטיוב וכו'). ואכן, אני שוקל לעשות פינה כזאת. אז אם יש לך או לאחד הקוראים אתר (בבעלותכם) ואתם רוצים עוד זוג עיניים, אתם מוזמנים ליצור קשר.