במאמר זה נענה של כל השאלות הנפוצות לגבי בניית אתר תדמית לעסק. נתחיל במטרות שמשפיעות על הבניה והעיצוב. אח"כ נדבר על המחיר ונראה דוגמאות.
תוכן עניינים
מה זה אתר תדמית?
אתר תדמית זהו לרוב אתר קטן שמטרתו להציג את העסק. אתרים מסוג זה בדרך כלל מספרים על החברה, המוצרים / השירותים שהחברה מספקת ומפרטים דרכי יצירת קשר. זהו האתר שאליו נכנסים לקוחות פוטנציאליים כאשר הם מחפשים מידע על עסק.
הערות:
- יש הרבה סוגי אתרים. תוכלו למצוא מידע נוסף במאמר הבא: 18 סוגי אתרים נפוצים עם הסברים ודוגמאות.
- באנגלית אתר תדמית הוא Corporate website.
למה צריך אתר תדמית?
לרוב לאתר תדמית יהיו מספר מטרות (מטרה ראשית ומספר מטרות משניות). המטרות הספציפיות יקבעו על ידי העסק או החברה. הנה רשימת מטרות נפוצות:
- המרת מתעניינים ללקוחות – המטרה של הרבה אתרי תדמית היא להציג את העבודה של העסק ולגרום לאנשים שמבקרים בו ליצור קשר עם העסק או להשאיר פרטים כדי שהעסק יצור איתם קשר (יצירת לידים). לדוגמא: בניית אתר לאדריכלים ומעצבי פנים – למה? כמה? מה חשוב? ועוד
כלומר המטרה בסופו של דבר היא למצוא לקוחות חדשים. - שיפור התדמית (מוניטין) – אחד הדברים הראשונים שהרבה אנשים עושים אחרי שהם שמעו על עסק, הם נכנסים לאתר תדמית של אותו העסק. אם אין אתר תדמית או שהוא לא נראה טוב, כנראה שלא תהיה התקשרות עתידית מול אותו העסק.
- שיווק – ע"י קידום אתרים אורגני, פרסום ברשתות חברתיות ומנועי חיפוש או שיטות אחרות של שיווק דיגיטלי לעסקים אתם יכולים להביא אנשים שמתעניינים במוצר או השירות שלכם לאתר. כדי להמיר את חלקם ללקוחות.
- לשמור על קשר – הרבה עסקים שומרים על קשר עם מתעניינים ולקוחות לשעבר. לרוב שולחים דואר אלקטרוני לרשימות תפוצה והמטרה היא לתת ערך ללקוח. באותה צורה כמו שהמאמר הזה נותן ערך (לפחות אני מקווה). ומידי פעם מציעים את המוצרים / השירותים (בניית אתר תדמית עם פסיפס אתרים 🙂 ).
מי צריך אתר תדמית?
המגמה של מעבר לדיגיטל התחזקה מאוד בזמן הקורונה ולכן היום כל אחד צריך אתר. הלקוחות של עסקים גדולים וקטנים מחפשים באינטרנט ולכן יש חובת נוכחות. יתר על כן, היום לא רק עסקים רגילים מקימים אתרי תדמית אלה גם בעלי מקצוע שבעבר לא הייתה להם נוכחות ברשת. למשל זמרים (ולא רק מהשורה הראשונה) מקימים אתרים בהם הם מאפשרים לשמוע חלק מיצירותיהם, להתעדכן בלוח זמנים של מופעים ואולי אפילו מוכרים סחורה, למשל חולצות על לוגו שלהם.
יחד עם זאת, יש עסקים שאין להם אתר. למשל למספרה שלי אין אתר. הם כבר מעל 25 שנים בתחום, כולם מכירים אותם וכל הזמן יש להם לקוחות בתור. לכן אם יש לכם הרבה לקוחות חוזרים, אתם לא רוצים להרחיב את העסק, ואין לכם הרבה מתחרים, אז אולי לא תרצו להשקיע בשיווק (כולל בבניית אתר תדמית).
מה המחיר של בניית אתר תדמית?
במאמר כמה עולה לבנות אתר? ציינתי את טווחי המחירים הבאים:
סוג אתר | מחיר בניית אתר וורדפרס | מחיר בניית אתר וויקס |
---|---|---|
אתר תדמית | 10,000 – 2,000 | 6,000 – 1,000 |
אם תבחרו בוורדפרס אז מחיר ממוצע לאתר תדמית הוא 6,000 ומחיר ממוצע של בניית אתר בוויקס הוא 3,500. אם אתם לא בטוחים איזה פלטפורמה לבניית אתרים כדאי לבחור, ראו: וורדפרס או וויקס או סקוורספייס? איזה פלטפורמה לבחור?
אם תרצו להיעזר בשירותינו, אנו בונים אתרי תדמית במחיר של החל מ-3,500 ש"ח. כמו כן, אנו יכולים לבצע תחזוקת אתרים ושיווק אתרים.
לפרטים נוספים וקבלת הצעת מחיר אתם מוזמנים לפנות דרך טופס יצירת קשר.
בניית אתר תדמית לעסק
לפני שניגשים לבניית אתר תדמית צריך להיסגר על מטרת האתר. וזאת מכיוון שצורת שיווק משפיע על הפלטפורמה המומלצת.
הפלטפורמות הנפוצות לבניית אתרי תדמית הם וורדפרס (WordPress) ו-וויקס (Wix). במה לבחור? התשובה הקצרה היא: אם אתם מתכוונים ליצור בלוג עם מאמרים הייתי ממליץ על וורדפרס (WordPress). במידה ושיווק אורגני לא מעניין אותכם ואתם רוצים אתר סטנדרטי אז הפלטפורמה הפופולרית בארץ היא וויקס (Wix). ואם אתם צריכים אתר עם דגש ויזואלי (עם תבניות עיצוב יפות) הייתי מציע את סקוורספייס (SquareSpace). לתשובה מעמיקה יותר ראו: וורדפרס או וויקס או סקוורספייס? איזה פלטפורמה לבחור?
הערה: אנו בונים אתרים בכל שלושת הפלטפורמות המוזכרות. לפרטים נוספים וקבלת הצעת מחיר אתם מוזמנים לפנות דרך טופס יצירת קשר.
כמו כן, באתר תוכלו למצוא מאמרים למקצועות ספציפיים לטיפים יותר קונקרטיים:
- בניית אתר לאדריכלים ומעצבי פנים – למה? כמה? מה חשוב? ועוד
- בניית אתר לצלמים (אתר תיק עבודות / פורטפוליו)
- בניית אתרים לעורכי דין ומשרדי עורכי דין
בניית אתר תדמית עם פסיפס אתרים
פסיפס אתרים מתמחים בבניית אתרים לעסקים קטנים. מחיר הבסיס המוזכר למעלה מתייחס לבניית אתר בוויקס או סקוורספייס והנה מספר פרטים נוספים.
המחיר כולל:
- פגישות היכרות, בירור צרכים ובניית סקיצות של עמודים.
- בניית אתר תוך 7 ימי עסקים (ממועד התשלום או העברת התוכן – האחרון מביניהם).
- האתר יכלול עד 6 עמודים ועד 10 גלריות (עד 150 צילומים סה"כ).
- האתר יהיה רספונסיבי ומאובטח (עם תעודת SSL).
- מקצה שיפורים אחד.
- תמיכה לאורך חודש אחרי הקמת אתר (עד 5 שעות עבודה סה"כ).
- הסבר על איך קונים דומיין ומוסיפים/מעדכנים תוכן באתר.
הערה: פגישה יכולה להיות וירטואלית או פנים מול פנים.
המחיר לא כולל:
- תשלום עבור אחסון אתרים ודומיין. למשל בסקוורספייס (נכון למרץ 2022) מחיר תוכנית Business מתחילה מ-23$ לחודש (כאשר משלמים מראש לשנה). מחיר זה כולל אחסון אתר ודומיין חינם לשנה ראשונה.
- במידה ותרצו עריכת צילומים בפוטושופ, יותר עמודים או עדכונים נוספים, ניתן לקבל הצעת מחיר כוללת או לבחור בתשלום שעתי (250 ש"ח לשעה).
- יצירת לוגו.
- תחזוקת אתרים ועדכונים עתידיים (אחרי חודש ראשון) לא כלולים, אך ניתן לעשות זאת בתוספת תשלום.
עיצוב אתר תדמית
העיצוב של אתר תדמית נגזר מן המטרות של האתר. הצבעים, הגופנים ושאר העיצוב נקבע לפי מה שאתם רוצים לשדר (אמינות, יוקרה, חדשנות) וקהל היעד של העסק. במאמר בניית אתרים לעורכי דין ומשרדי עורכי דין אתם יכולים למצוא פרטים נוספים לגבי צבעים וגופנים.
עמודים באתר תדמית
ברוב אתרי תדמית תמצאו את העמודים הבאים:
- עמוד ראשי – תוך 5 שניות מהכניסה לאתר הגולשים צריכים להבין את מהות העסק ואילו מוצרים / שירותים העסק מציע. בנוסף, בעמוד זה יכולים להיות קישורים לרשתות חברתיות, קטע קצר של אודות, חלק של המלצות וחלק של צרו קשר.
- דף שירותים / מוצרים – עמוד זה מכיל פירוט של המוצרים / השירותים שהחברה מספקת.
- עמוד אודות – דף זה מכיל מידע על העסק. למשל: קצת היסטוריה, מה המטרה והחזון של העסק.
- יצירת קשר – פירוט דרכים שבהם לקוחות יכולים ליצור קשר. לפעמים בעמוד זה מוסיפים אזור של שאלות נפוצות.
אתר תדמית לדוגמא
מצ"ב דוגמא לאתר תדמית של צלם אדריכלות:

דוגמאות נוספות לאתרי תדמית ניתן למצוא כאן.
אם יש לכם שאלות או הערות אתם מוזמנים להשאיר תגובה למטה.