כמה עולה לבנות אתר? השוואה לפי פלטפורמה (וורדפרס/וויקס) וסוג אתר

כמה עולה לבנות אתר זאת שאלה כללית. לכן נתחיל עם טבלת מחירים לוורדפרס/וויקס לפי סוג אתר. אחר כך נעבור על פרמטרים נוספים המשפיעים על המחיר.

בניית אתר או אחסון אתר וכלי לבניה?

אם חיפשתם באינטרנט "כמה עולה לבנות אתר" כנראה שנתקלתם באתרים המציעים לבנות אתר בסכום של 30-100 ש"ח לחודש. לכן אני רוצה להבהיר שכאשר מדברים על בניית אתרים יש שני אפשרויות. אפשרות אחד היא שאתם שוכרים אנשים/חברות שעושות לכם את כל העבודה. והאפשרות השניה היא שמספקים לכם כלים (בדרך כלל כולל אחסון אתרים ודומיין) כדי שאתם תבנו את האתר בעצמכם. לכן אם אתם רוצים לבנות אתר בעצמכם בוויקס או סקוורספייס אז כל מה שצריך לעשות זה לבדוק את התמחור שלהם. ובמאמר זה נדבר רק על כמה יעלה לשכור אנשים שיעשו את העבודה (ולא לבנות בעצמכם).

טבלת השוואת מחירים

הטבלה הבאה מציגה טווחים של מחירי בניית אתרים לפי פלטפורמה וסוג אתר. המחירים הרשומים הם תוצאה של סקר שוק ולמרות שהטווחים גדולים, תמיד יהיו ספקים שיציעו מחיר גבוהה או נמוך יותר.

הערות:

סוג אתרמחיר בניית אתר וורדפרס מחיר בניית אתר וויקס
אתר תדמית10,000 – 2,0006,000 – 1,000
אתר עסקי10,000 – 3,0006,000 – 2,000
אתר מסחר מקוון (חנות)20,000 – 4,00010,000 – 3,000
דף נחיתה3,000 – 5002,000 – 500
מחירון בניית אתרים 2022

כפי שניתן לראות מן הטבלה טווחי המחירים הם מאוד גדולים. וזאת מכיוון שיש הרבה פרמטרים שמשפיעים. אזה בואו נדבר על המרכזיים שבהם.

פרילנסר או חברת בניית אתרים

היתרון של פרילנסר/ית הוא שיש לו/ה פחות הוצאות (למשל בדרך כלל אין משרדים). ולכן פרילנסר/ית ברוב המקרים יציע מחיר אטרקטיבי יותר. בנוסף כאשר עובדים מול פרילנסר/ית יודעים מי יבצע את העבודה וניתן לצפות את האיכות של המוצר המוגמר (בחברה לא יודעים מי מהאנשים יממש את הפרויקט שלכם). היתרון של חברה הוא האנשים – אנשים מתחומים שונים (מעצבים, גרפיקאים, מפתחים וכו'), יש יותר ידע מצטבר והם יכולים לבצע פרויקטים גדולים יותר.

פרילנסר/ית יכול להעסיק פרילנסרים מתחומים אחרים אבל בדרך כלל הם עדיין לא יבצעו פרויקטים גדלים. לכן כאשר מדובר על פרויקט גדול הבחירה קרוב לוודאי תהיה חברה. ובפרויקטים קטנים ובינוניים הבחירה היא שלכם.

עיצוב לפי תבנית או עיצוב ייחודי

באופן כללי ככל שהאפיון ייחודי יותר ויצריך יותר התאמות/יצירת דברים חדשים כך הוא יהיה יקר יותר. היום כל מערכות ניהול תוכן מציעות עיצוב לפי תבנית. כלומר אתם בוחרים תבנית שקובעת איך יראה האתר ומבצעים בה התאמות. במידה ותרצו עיצוב ייחודי, עלות מעצב/ת וגרפיקאי/ת יכולה בקלות להגיע למספר אלפי שקלים לאתר קטן.

עד כה הזכרנו שני פרמטרים בעלי השפעה גדולה על המחיר. ועכשיו אני רוצה לעבור על מספר דברים שחשוב לדעת לפני שבונים אתר.

תחזוקה ועדכונים

בדרך כלל דמי תחזוקה ועדכונים לא כלולים בעלות בניית אתר. אבל אם לא מדובר על מערכת סגורה כגון וויקס או סקוורספייס יהיה צורך בתחזוקה. בנוסף, צריך גם להבין את העלות של הוספת תוכן ועדכון האתר.

עלות חודשית של תחזוקה ועדכונים יכולה לנוע בין 250 ל-1500 ש"ח (תלוי בכמות העבודה ומספר השעות הדרושות לביצועה). בכל אופן, חשוב לקחת בחשבון את העלות הזאת מראש.

הדרכה

כפי שציינתי בסעיף הקודם, במערכות ניהול תוכן סגורות אין צורך לבצע תחזוקה. וויקס/סקוורספייס או חברה אחרת שבחרתם עושה את כל העבודה בשבילכם. לכן נשאר נושא העדכונים. הרבה בוני אתרים, אחרי שסיימו לבנות את האתר, מעבירים הדרכות (או מכוונים להדרכת וידאו) המסבירות כיצד לעדכן תוכן ישן ואיך מוסיפים תוכן חדש. לכן כדאי לבדוק אם יש הדרכה כלולה.

בעלות ואחסון

כפי שראינו במאמר וורדפרס או וויקס או סקוורספייס? איזה פלטפורמה לבחור? אחד החסרונות של מערכת סגורה הוא התלות המוחלטת שלכם בחברה. אם יש בעיות עם אחסון אתרים (hosting) או שהחברה פושטת רגל האתר שלכם מת ביחד איתה.

בעיה זו קיימת לא רק במערכות סגורות. יש חברות שבונות אתרי וורדפרס כאשר אחסון אתרים הוא על השרתים שלהם והאתר רשום על שמם. זה יכול להוזיל קצת את העלות, אבל אם יש איזשהו סכסוך בעתיד או שהם מעלים מחיר אין לכם מה לעשות בנדון. לכן מומלץ מאוד שאחסון האתר והדומיין יהיו בחברה/ות צד ג' רשומים על שמכם.

כמה זמן לוקח לבנות אתר?

זמן בניית אתר תלויה בסוג אתר, מפרט/סקיצה, הפלטפורמה שעליה בונים והעומס של ספק השירות. בפלטפורמות סגורות כגון וויקס או סקוורספייס הבניה היא מהירה יותר ולכן ניתן לבנות אתר תדמית תוך 7-14 ימי עסקים (כמובן שיש מקרים של פחות מ-7 או יותר מ-14). בניית אתר מסחר מקוון קטן – בינוני תדרוש יותר זמן ויכולה לקחת 7-30 ימי עסקים. בניית אתר בוורדפרס יכולה לקחת קצת יותר זמן וברוב המקרים מדובר על תוספת זמן של 10-20%.

הערה: הערכות של כמות הזמן שלוקח לבנות אתר מתייחסת למספר ימי עסקים אחרי שכל החומר (אפיון, צילומים, טקסטים, לוגו וכו') נמסר.

האם מחיר זהו הפרמטר החשוב בבניית אתר?

אנשים אוהבים מספרים. זהו מדד פשוט וקל להשוואה. אבל צריך להבין שמחיר הוא רק אחד מהפרמטרים ולא החשוב ביותר. כך למשל הזכרנו תחזוקה וזמינות. כמו כן קריטי שהאתר יהיה רספונסיבי (Responsive) ומאובטח (https). בנוסף חשוב להשתמש בטכנולוגיה עדכנית (כדי שלא תצטרכו לבנות את האתר מחדש עוד כמה שנים) ולבצע אופטימיזציות (בעיקר לזמני טעינה).

אבל אפילו אם תשימו מדד מספרי לכל פרט בפסקה הקודמת ותוודאו שהוא מיושם עדיין לא הגענו לדבר החשוב ביותר. לפי דעתי שיווק זהו הדבר החשוב ביותר. החל מבחירת קהל יעד, התאמת המוצר/שירות והמיתוג, ועד לבניית האתר שמעביר את המסר בצורה ברורה ומהירה. נמחיש זאת בעזרת דוגמה: שני עסקים המספקים אותו שירות כאשר בראשון אחד מתוך כל 10 מבקרים הופך ללקוח ובשני אחד מתוך כל 20 מבקרים הופך ללקוח. הפרש כזה אומר שעסק מספר #1 יכול לשלם חצי מהסכום של עסק #2 על (אותו) פרסום ולקבל תוצאות זהות. או שאם שני עסקים ביצעו קידום אורגני אז עסק #1 יקבל פי שניים לקוחות. לכן בטווח של מספר שנים לעסק #2 יש סיכוי גבוה לפשוט רגל ועסק #1 ישגשג. כלומר לבחירות השיווק ויישומו יש השפעות גדולות (עשרות – מאות אלפי שקלים). לעומת זאת, כפי שראינו בטבלת השוואת מחירי בניית אתרים, הטווח בכל קטגוריה הוא בדרך כלל אלפי שקלים. כלומר מחיר זהו פרמטר מישני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *