אחסון אתרים (hosting) – מה זה? אילו סוגים קיימים? מחיר? מה מומלץ?

אחסון אתרים

הרבה חברות בארץ ובעולם מציעות שירות אחסון אתרים (hosting). במאמר זה נעבור על סוגי אחסון, מחירים, איך בוחרים חברה ואיזה חברות מומלצות.

מה זה אחסון אתרים (hosting)?

אחסון אתרים (hosting) זהו שירות ליחידים וחברות המאפשר לבנות ולתחזק אתרי אינטרנט.

חברות אלה מקימות חוות שרתים (בדרך כלל בהרבה מקומות בעולם) עם חיבור מהיר לאינטרנט וצוותים טכניים שתומכים בשרתים וצוותי תמיכה ללקוחות.

הערה: כדי להקים אתר אינטרנט צריך לרכוש hosting ודומיין (domain). לפרטים נוספים על שם תחום ראו מהו דומיין (domain)? בדיקת דומיין, WHOIS, רישום, עלות, ועוד

אחסון אתר וורדפרס

יש מערכת ניהול תוכן (CMS) שונות. ותלוי ב-CMS שתבחרו אולי אין צורך באחסון אתרים. כך למשל כל התוכניות ב-Wix ו-Squarespace כוללות אחסון. האחסון נדרש בעיקר לתוכנות ניהול של קוד פתוח כגון WordPress, Joomla ו-Drupal.

כפי שניתן לראות במאמר על מערכת ניהול תוכן (CMS), WordPress זאת מערכת ניהול תוכן הפופולרית בעולם. לכן הרבה חברות אחסון מתמקדות בוורדפרס. אם אתם מתכננים להשתמש ב-WordPress כדאי שלחברת אחסון אתרים תהיה תוכנית ייעודית (אפשר להתקין כל תוכנה על שרת, אבל ברגע שהם מתמקדים הם גם בדרך כלל מתאימים את הקונפיגורציה של החומרה והתוכנה לעבודה מיטבית).

האם ניתן לאחסן אתר על מחשב ביתי?

כן, אבל יש מספר אילוצים שבגללם (כמעט) אף אחד לא עושה זאת.

  1. קודם כל צריך את הידע הטכני כדי להתקין תוכנה של שרת אינטרנט.
  2. מהירות האינטרנט צריכה להיות גבוהה (ולא בטוח שחבילות גלישה רגילות יספיקו). כאשר חברות אחסון מקימות חוות שרתים הם עושות את זה בדרך כלל ליד נתבי תקשורת מרכזיים.
  3. אתם צריכים מחשב גיבוי שיתחיל לעבוד אם במחשב הראשון יש תקלה. כפי שראינו במאמר על ניטור אתרי אינטרנט: אם האתר נפל, הבעלים מפסיד כסף.
  4. צריך שיהיה לכם אל פסק או מנגנון אחר להתמודדות עם הפסקות חשמל.
  5. אם האתר גדל ואנשים מכל העולם נכנסים אליו, צריך לשקול CDN.

סוגי אחסון אתרים

בחלק הזה נעבור על סוגי אחסון, מה ההבדלים הטכנולוגיים ולמי הם מתאימים.

סוגתאורלמי מתאים
אחסון שיתופי (Shared hosting)האתר שלכם מאוחסן ביחד עם אתרים אחרים על אותו שרת. האתרים חולקים את כל המשאבים של השרת (כגון: זיכרון ומעבד) וזה החיסרון העיקרי של גישה זו. מצד שני, החיסכון מועבר ללקוח ותוכניות אחסון שיתופי הם בדרך כלל הכי זולות.מתאים לאתרים קטנים. קטן זהו מושג יחסי, אבל הרבה ממליצים להישאר בתוכניות אחסון שיתופית עד בערך 30,000 משתמשים בחודש.
שרת וירטואלי (Virtual private server)שיטה דומה לאחסון שיתופי כאשר על כל שרת פיזי יש מספר אתרים. לכל אתר יש מכונה וירטואלית עם מערכת הפעלה משלה והקצאות מעבד וזיכרון. לכן מבחינת ביצועים ומחירים זהו איפשהו באמצע בין אחסון שיתופי ושרת ייעודי.מתאים כאשר רוצים שליטה טובה יותר בשרת (קונפיגורציה מסוימת), אבל אין צורך בשרת ייעודי. כמו כן עוברים לחבילה זו כאשר השרת של האחסון השיתופי לא מצליח להתמודד עם העומסים.
שרת ייעודי (Dedicated server)בשיטה זו כל אתר מקבל שרת פיזי משלו. לכן אפשר לקבוע תצורה רצויה ולקבל את הביצועים הטובים ביותר (והמחיר בהתאם).בדרך כלל חברות עם אתרים גדולים ומספר גולשים גדול (ממאות אלפים משתמשים בחודש).
אחסון בענן (Cloud hostingרשת מחשבים העובדים ביחד כדי לתת פתרון, במקרה זה אחסון האתר והצגתו למשתמשים. היתרון באחסון ענן הוא שניתן בקלות לשנות את כמות המשאבים. כלומר ניתן במהירות להתאים את כמות השרתים לעומס. התשלום הוא לפי זמן שימוש.מתאים במיוחד לאתרים בעלי נפח תנועה גבוהה ותנודתיות גדולה. עם הזמן טכנולוגיה זו הופכת ליותר זולה ותוכל להחליף סוגי אחסון אחרים.
סוגי אחסון אתרים

הערות:

  • רוב החברות מציעות סוגים שונים של אחסון. לכן בתחילת הדרך אפשר להתחיל באחסון שיתופי ולשדרג במידת הצורך.
  • אחסון וורדפרס – הכוונה היא לאחסון אתרים שיכול להשתמש בכל אחד מן הסוגים מהטבלה. הייחודיות היא שהחומרה והתוכנה מותאמים לביצועים אופטימליים של וורדפרס.

אחסון אתרים בחינם

יש חברות המספקות אחסון אתרים בחינם. אבל חוץ מהיתרון של חינם יש שלל חסרונות. למשל:

  • תמיכה מוגבלת או לא קיימת בכלל
  • שטח אחסון ורוחב פס מצומצמים
  • רישום על סאב דומיין, למשל: yourdomain.wordpress.com
  • פרסומות שלא בשליטתכם וקישורים לחברת אחסון

מעבר לחסרונות המוזכרים, מה יחשבו הלקוחות שלכם כשהם מבינים שהעסק חוסך 10$ בחודש. אז עסק כזה יחסוך על כל דבר. לכן אני לא ממליץ לאף עסק להשתמש באחסון אתרים בחינם. המקרים היחידים כאשר החינם הוא טוב מספיק הם כאשר מקימים אתר בשביל ללמוד את הטכנולוגיה או בלוג פרטי ולא מחפשים טראפיק.

הנה מספר ספקים המציעים אחסון בחינם (שימו לב שלא כולם עובדים עם וורדפרס):

השוואת מחירים של אחסון אתרים

לא תמיד קל להשוות בין מגוון חבילות של חברות אחסון שונות. כל חברה יכולה להתמקד בפרמטרים שונים ולא תמיד ברור על איזה סוג אחסון מדובר. לכן בטבלה הבאה יש רק מחירים של מספר חברות והמטרה היא לצורך התרשמות.

שם חברהאחסון שיתופי / תוכנית אישיתשרת וירטואלי / תוכנית מקצועיתשרת ייעודי/ תוכנית עסקיתאחסון בענן / תוכנית פרימיום
GoDaddyהחל מ-5.99$החל מ-4.99$החל מ-129.99$
Bluehostהחל מ-4.95$החל מ-19.99$החל מ-79.99$
HostGatorהחל מ-8.95$החל מ-19.95$החל מ-189$החל מ-10.95$
Cloudwaysהחל מ-10$
uPress15$ + מע"מ25$ + מע"מ50$ + מע"מהחל מ-90$ + מע"מ
Jetserver44 ש"ח + מע"מ64 ש"ח + מע"מ90 ש"ח + מע"מ
טבלת מחירים עבור אחסון אתרים (פברואר 2022)

הערה: המחירים המצוינים הם מחירים לחודש כאשר לוקחים אחסון לשנה.

מהטבלה ניתן לראות שמחיר של אחסון שיתופי הוא בדרך כלל פחות מ-10$ לחודש ועבור שרת וירטואלי עולים לסכום לפחות כפול. כמו כן, אם אתם משדרגים לשרת וירטואלי, ניתן לשקול לעבור לאחסון ענן. דבר נוסף שרואים הוא שאחסון בארץ (שתי חברות אחרונות) הוא בדרך כלל יקר יותר (שוק קטן יותר). אבל יש להן יתרונות ונדבר על זה בחלק הבא.

איך בוחרים חברת אחסון אתרים?

יש הרבה פרמטרים המשפיעים על החברה. והנה העיקריים:

  • סוג אחסון ואיזה פרמטרים טכניים חשובים – לפני שבוחרים חברה צריך להחליט על דרישות. דיברנו על סוגי אחסון למעלה ואני מקווה שבשלב זה אתם מה אתם צריכים. ובמידה ומתחילים עם אתר חדש ולא בטוחים על מה ללכת התחילו עם אחסון שיתופי (תמיד ניתן לשדרג בהמשך הדרך).
    מעבר לסוג אחסון ניתן לשדרג את הפרמטרים הטכניים של השרתים, למשל: תוספת זיכרון או מעבד חזק יותר.
  • חברת אחסון אתרים בארץ או בחו"ל – לחברות אחסון בארץ יש מספר יתרונות על פני מתחרים מחו"ל. אם חשוב לכם שהתמיכה והתוכנה יהיו בעברית אז הבחירה היא ברורה. בנוסף השרתים של החברות בארץ גם נמצאים פה. לכן אם רוב הגולשים נמצאים בארץ, שרת מקומי ברוב המקרים יספק מהירות עליה טובה יותר (מרחק פיזי קטן יותר). ואתר שנטען יותר מהר הוא תמיד סימן חיובי (לא רק משתמשים אוהבים אתרים מהירים אלה גם גוגל). החיסרון של אחסון בארץ הוא בדרך כלל מחיר ומגוון מצומצם יותר של אפשרויות.
  • חוות דעת – אני תמיד ממליץ לחפש חוות דעת על חברות שאיתם אתם הולכים לעבוד. בזכות בדיקה זו אפשר לחסוך הרבה כאב ראש בעתיד.
  • תקופת ניסיון – הרבה חברות אחסון מציעות ניסיון ומומלץ להשתמש בה. בתקופת ניסיון אפשר להקים אתר בסיסי ולבדוק את טיב תמיכה טכנית, מהירות עליית האתר ועוד.
  • תמיכה טכנית – קרוב לוודאי שבשלב מסוים תצטרכו לפנות לתמיכה טכנית. תמיכה טכנית זמינה ומקצועית תחסוך הרבה זמן ואובדן של לקוחות.
  • Uptime – במאמר על ניטור אתרי אינטרנט דיברנו על uptime. זהו פרמטר חשוב והרבה חברות אחסון מציינות אותו. תוודאו ש-uptime מעל 99%.
  • תוספות – יש מספר דברים שכדאי מאוד שיהיו כלולים. ביניהם: SSL, גיבויים, תיבות מייל.

חברות אחסון אתרים מומלצות

להלן רשימה של חברות אחסון מומלצות:

הערה: הרכבתי את הרשימה מנסיוני וחוות דעת של אנשים מהתחום.

סיכום

חשוב לבחור חברת אחסון אתרים טובה וחבילה המתאימה לכם. אבל לא הייתי ממליץ לבזבז על זה הרבה זמן. אחד היתרונות של תוכנות ניהול קוד פתוח כגון וורדפרס היא הקלות שבה ניתן להעביר אתרים מבוססי וורדפרס בין חברות אחסון שונות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *